Receptnaam:Zoete croissants
Gebruik het basisrecept ?Croissant-deeg? om de volgende mini-croissantjes te bakken:
Met appels
100 gram appelmoes
30 ml lauwe honing
10 gram amandelschilfers
v  Leg 1 tot 2 lepels appelmoes op de driehoeken
v  Rol ze op tot croissants
v  Bestrijk ze niet met eigeel maar met lauwe honing
v  Bestrooi met wat amandelschilfers voordat ze worden gebakken
Met chocolade
100 gram gesmolten chocolade
50 ml gecondenseerde gesuikerde melk
50 gram hazelnoten, tot poeder gemalen
1 eigeel en 30 gram poedersuiker
v  Meng de chocolade, melk en hazelnootpoeder en leg een lepeltje op elke driehoek
v  Rol op en bestrijk met het eigeel
v  Bestrooi vervolgens met poedersuiker en bak ze in de oven
Met amandelspijs
1 eigeel
30 gram suiker
30 gram amandelpoeder
30 gram zachte boter
Om te bakken: 1 eigeel en 30 gram poedersuiker
v  Meng de ingrediŽnten voor de vulling tot het een crŤme is
v  Leg 1 lepeltje op ieder driehoekje en rol op tot een croissant
v  Bestrijk met eigeel en bestrooi met poedersuiker voor het bakken
Met noten en abrikozen
10 gram noten
100 gram gedroogde abrikozen
15 ml rum
1 eigeel en 30 gram poedersuiker
v  Meng alle ingrediŽnten tot een homogene pasta
v  Vul hiermee de croissantjes
v  Bestrijk met eigeel en bestrooi met poedersuiker voor het bakken
Met sinaasappel en specerijen
100 gram sinaasappelmarmelade
5 gram kaneel (poeder)
5 gram gember (poeder)
Om te bakken: 30 ml ahornsiroop
v  Om de ingrediŽnten goed te mengen kun je de marmelade het beste
even verwarmen in de magnetron (ontdooistand)
v  Meng de warme marmelade met de kruiden
v  Verdeel de vulling over de croissants en rol ze op
v  Bestrijk met ahornsiroop of met eigeel en poedersuiker