Receptnaam:                                        Zalmterrine tricolore  
Benodigdheden:
125 ml water
60 gram boter
75 gram bloem
zout
300 gram verse zalm
4 eiwitten
100 ml room
nootmuskaat, zout en peper
50 gram gehakte spinazie en toefje dille
100 gram puree van wortel
1 envelopje saffraan
75 gram zalm in dobbelsteentjes
Bereidingswijze:
v      Verwarm het water en de boter en zout in een pan
v      Als het water kookt, voeg dan in één keer de bloem toe en roer stevig door tot zich 
      een bal vormt
v      Het mengsel moet gemakkelijk van de bodem van de pan los komen
v      Van het vuur af even laten rusten
v      Hak de in stukken gesneden verse zalm, eieren, room en de kruiden in de quick-chef
v      Het mengsel moet egaal worden
v      Meng de beide mengsels in de Mixerkom (3,5l) en verdeel het in drie gelijke porties
v      Aan portie 1 voegt u het spinazie-dille mengsel toe
v      Aan portie 2 de wortelpuree en aan portie 3 de saffraan
v      Verdeel het mengsel in lagen in de MFV Tiara waarbij u tussen de lagen dobbelsteentjes
      zalm legt
v      Alles op het rooster 30 minuten in de oven op 180 graden of 5 minuten in de magnetron 
      op 750 Watt
v      Laat het gerecht volledig afkoelen alvorens het op te dienen met de spinaziesaus
Kook voor de spinaziesaus 150 gram spinazie gedurende 2 minuten op 750 Watt in de magnetron. 
Afgieten en met koud water afspoelen om de kleur te behouden, laten uitlekken. Meng de fond met 
1 eetlepel bloem, peper, zout en dragon en zet dit mengsel gedurende 3 minuten in de magnetron. 
Hierna goed doorroeren met de garde en nog 1½ minuut in de magnetron zetten. Voeg de 
goeduitgelekte spinazie toe en hak het geheel in de quick-chef. Saus koud serveren.