Receptnaam: Witlofrolletjes met kaassaus
Benodigdheden:
8 kleine witlofstronkjes of 4 grote (ongeveer 1 kg)
8 plakjes ham
60 gram boter
70 gram bloem (140 ml)
1 liter melk
1 eigeel
50 gram geraspte kaas
1 snufje nootmuskaat
zout en peper
Bereidingswijze:
v  Snij de basis van de witlof af
v  Spoel de stronkjes en droog ze af
v  Snij ze door de helft en plaats ze in de stoommand van de microgourmet
v  Vul het waterreservoir met 400 ml water
v  Zet de andere onderdelen op elkaar en stoom gedurende 24 minuten in de magnetron
op maximaal 800 Watt
v  Laat 5 minuten rusten (deurtje dichtlaten)
v  Laat in een steelpan de boter smelten, voeg er 70 gram bloem aan toe en roer tot
een glad mengsel
v  Laat verder verwarmen op gemiddeld vuur tot het mengsel een licht gouden kleur
krijgt (zon 6 a 7 minuten)
v  Warm in de tussentijd in een andere steelpan de melk op tot het kookpunt
v  Giet ze dan, al roerend om klontvorming te voorkomen, bij het boter-bloemmengsel
v  Haal van de warmtebron en voeg dan het eigeel, geraspte kaas en wat nootmuskaat,
peper en zout toe
v  Als de witlof afgekoeld is, rolt u iedere halve witlof in een sneetje ham
v  Plaats ze naast elkaar in de ultrapro 2 liter
v  Bedek met een laagje kaassaus en bak nog 20 minuten op 180 graden in de oven