Receptnaam:                                               Warme kersen met chocolade en noten
Benodigdheden:
1 koffielepel margarine, 60% vg
500 gram verse kersen, ontpit
2 zakjes vanillesuiker
2 koffielepels kirsch
40 gram pure chocolade
4 lange vingers
24 pistachenoten, 20 gram
Bereidingswijze:
v  Verwarm de oven voor op grillstand
v  Smelt de margarine in een anti-aanbakpan
v  Laat de kersen met de vanillesuiker al roerend met een houten lepel ongeveer 
    2 minuten stoven
v  Voeg de kirsch toe en laat nog 2 minuten stoven
v  Snijd de chocolade in kleine stukjes
v  Laat de kersen even uitlekken en vang het sap op
v  Verdeel de kersen over 4 schaaltjes en bestrooi met de stukjes chocolade
v  Zet 1 minuut onder de grill
v  Laat de lange vingers net voor het opdienen weken in het opgevangen kersenvocht
v  Verdeel de in stukken gebroken lange vingers over de schaaltjes
v  Bestrooi met gehakte pistachenoten
Per persoon: 3,5 points
Tip: lekker met een bolletje vanille-ijs maar dan wel extra points tellen