Receptnaam:
Warme kersen met chocolade en noten |
|
|
Benodigdheden: |
|
1 koffielepel margarine,
60% vg |
500 gram verse kersen,
ontpit |
2 zakjes vanillesuiker |
2 koffielepels kirsch |
40 gram pure chocolade |
4 lange vingers |
24 pistachenoten, 20 gram |
|
Bereidingswijze: |
|
v
Verwarm de oven voor op grillstand |
v
Smelt de margarine in een anti-aanbakpan |
v
Laat de kersen met de vanillesuiker al
roerend met een houten lepel ongeveer |
2 minuten stoven |
v
Voeg de kirsch toe en laat nog 2 minuten
stoven |
v
Snijd de chocolade in kleine stukjes |
v
Laat de kersen even uitlekken en vang het sap
op |
v
Verdeel de kersen over 4 schaaltjes en
bestrooi met de stukjes chocolade |
v
Zet 1 minuut onder de grill |
v
Laat de lange vingers net voor het opdienen
weken in het opgevangen kersenvocht |
v
Verdeel de in stukken gebroken lange vingers
over de schaaltjes |
v
Bestrooi met gehakte pistachenoten |
|
Per persoon: 3,5 points |
Tip: lekker met een
bolletje vanille-ijs maar dan wel extra points tellen |
|