Receptnaam: Varkensvlees ala Alentejo
Benodigdheden (ActiFry 4 pers):
600 gram varkensfilet, in blokjes
300 gram venusschelpen
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 dl witte wijn
paprikapoeder naar smaak
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze:
v  Doe de venusschelpen in water met wat meel tot ze opengaan en hun zand vrijgeven
v  Herhaal tot het zand volledig is weggewerkt
v  Doe de fijngehakte ui in de ActiFry met een eetlepel olijfolie
v  Laat in 5 minuten goudbruin bakken
v  Voeg de blokjes varkensvlees toe met 2 eetlepels olijfolie
v  Voeg zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe
v  Bevochtig met witte wijn en laat nog 5 minuten garen
v  Voeg de venusschelpen toe en laat nog 10 tot 15 minuten draaien
Tip: serveer met frietjes uit de ActiFry
p.p. 51,2 gr eiwit, 15,3 gram vet, 6,9 gram koolhydraten