Receptnaam: Turkse gehaktspies
Benodigdheden:
6 takjes peterselie
1 ui
600 gram lamsgehakt
6 eetlepels vloeibare margarine
1 theelepel kaneel
3 theelepels chilipoeder
knoflooksaus
peper
zout
Bereidingswijze:
       Hak de peterselie heel fijn. Pel de ui en rasp hem boven een kom
       Voeg het gehakt, peterselie, margarine, chilipoeder, kaneel,
1 theelepel zout en peper toe
       Meng alles goed door elkaar en verdeel het gehakt over 4 porties
       Vorm de porties gehakt tot worstjes van circa 13 cm lang
       Leg op elk worstje in de lengte een spies en druk deze naar het
midden van het worstje
       Druk met een natte hand het worstje stevig rond de spies
       Leg de spiesen minstens1 uur in de koelkast zodat de smaak zich
kan ontwikkelen
       Laat de spiesen op kamertemperatuur komen, bestrijk ze met
margarine en rooster ze op de barbecue in 5 tot 8 minuten gaar
       Lekker met een pita broodje en een frisse salade