Receptnaam:                                        Tortellini met champignon-roomsaus
Benodigdheden:
1 zakje tortellini (250 gram)
20 gram boter
1 klein uitje, fijngesneden
150 gram champignons (schoongemaakt, in plakjes)
125 ml koksroom of crème fraîche 
versgemalen peper, zout en evt. kruiden naar smaak, bijv. salie, oregano, basilicum
evt. parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
v      Kook 1½ water met wat zout en een scheutje olie
v      Zodra dit kookt voegt u de tortellini toe en roer deze even goed door
v      Wacht tot het water weer kookt en giet alles dan in het vergiet van het serveerwonder
v      Deksel er direct opdoen en in 20 minuten gaar laten worden
v      Haal het vergiet met de tortellini dan uit de kom en laat ze goed uitlekken
v      Ondertussen smelt u de boter in de leeggegoten pan en fruit hierin de ui
v      Dan voegt u de champignonschijfjes toe en laat deze even meefruiten tot ze een 
      mooi kleurtje hebben
v      Voeg zout en peper en eventueel kruiden naar smaak toe
v      Roer er dan de koksroom door
v      Laat de saus goed warm worden en schep er dan voorzichtig de gare tortellini doorheen
v      Meteen serveren met, voor de liefhebbers, Parmezaanse kaas