Receptnaam:                                               Tine’s Kwarktaart
Benodigdheden:
9 blaadjes gelatine
250 ml sinaasappelsap
450 gram kwark
300 ml basterdsuiker
250 ml slagroom
10 lange vingers of 20 maria-biscuitjes
Bereidingswijze:
v  Los de gelatine op in het warme vruchtensap (niet laten koken)
v  Laat rustig afkoelen
v  Meng in de Mixerkom (3 liter) de kwark met de suiker
v  Doe het vruchtensap erbij en spatel daarna voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor
v  Vet de Vliegende Schotel (puddingvorm) licht in
v  Giet daarin het kwarkmengsel en leg er zoveel mogelijk lange vingers op
v  Of gebruik verkruimelde kaakjes met geraspte chocolade of fijngehakte noten
v  Laat de taart opstijven in de koelkast 
v  Stort hem voor het serveren op de Planeet (serveerschaal)