Receptnaam: Tarlettes met appel
Benodigdheden:
200 gram zelfrijzend bakmeel
130 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
100 gram amandelspijs
1 ei
1 zachtzure appel
100 gram gemengde noten (ongezouten)
Bereidingswijze:
v      Weeg boter, suiker en bakmeel af en kneed alles doorelkaar
v      Het ei loskloppen en de helft ervan mengen met amandelspijs
v      Appel schillen en fijnsnijden in de quick-chef en door de amandelspijs doen
v      Rol het deeg met een koude deegroller uit tot cm dikte
v      Met de Tarlette-steker 6 vormpjes uitsteken
v      MFV-vorm afwassen en holtes vullen met het deeg
v      De deegbakjes vullen met het amandel-appelmengsel
v      Circa 6 noten per taartje licht op de spijsmassa aandrukken
v      Losgeklopt ei met een keukenkwastje erover strijken
v      Circa 25 minuten in voorverwarmde oven op 160 graden bakken