Receptnaam: Suikerbrood
Benodigdheden:
1 pak witbroodmix (500 gram)
1 pak fijne witte kandij (250 gram) of 250 gram (= pak) minisuikerklontjes
25 gram roomboter (of margarine)
boter om de schaal in te vetten
Bereidingswijze:
v  Verwarm de oven voor op 200 graden
v  Doe de broodmix in de superkom en maak het meel luchtig door het met de garde even
goed door te roeren
v  Maak in het midden een kuiltje en giet daar 3 dl handwarm water in
v  Laat 25 gram boter in de Ultraplusschaal in de magnetron smelten (circa 1 minuut
op vol vermogen) en doe dit ook in de Superkom
v  Sluit de kom af en maak horizontaal ronddraaiende bewegingen met de kom zodat
een deeg ontstaat
v  Spatel de binnenkant van de kom schoon en kneed alles nog een keer goed door
v  Sluit de kom weer af en laat het deeg 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur
v  Voeg dan de kandij/suikerklontjes toe en kneed alles goed door elkaar
v  Laat het deeg nogmaals 10 minuten rijzen (in afgesloten kom, kamertemperatuur)
v  Doe de deegbal dan in de ingevette Ultraplusschaal
v  Duw uitstekende kandij-/suikerklontjes in het deeg
v  Zet deze zonder deksel in de voorverwarmde oven en bak het suikerbrood gedurende
circa 25 minuten
v  Bestrijk de bovenkant van het brood na het bakken met wat water of boter
v  Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen
Variatietips:
- Voeg 1 theelepel kaneel aan het deeg toe
- Voor anijs-suikerbrood: voeg ook 2 eetlepels anijszaad aan het deeg toe