Receptnaam: Souvlaki met tzatziki
Benodigdheden:
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel versgehakte tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel versgehakte oregano of 1 theelepel gedroogde oregano
2 teentjes knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
600 gram mager lamsvlees of rundvlees (bieflapjes, ribeye of entrecote), in blokjes van 3 cm
2 citroenen in partjes
Voor de tzatziki:
(of kleine) komkommer, geschild en geraspt
eetlepel zout
400 gram Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepels gehakte munt of peterselie
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
v  Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen
v  Schep olijfolie, citroensap, tijm, oregano, knoflook, zout en peper door de vleesblokjes
v  Marineer hierin het vlees minimaal 2 uur in de koelkast
v  Leg voor de tzatziki de geraspte komkommer bestrooid met zout in een zeef
v  Laat het uitlekken in circa 15 minuten
v  Dep de komkommer droog
v  Klop de yoghurt los en meng er de komkommer, knoflook, munt, olijfolie en zout en
peper naar smaak door
v  Rijg de vleesblokjes aan een prikker, afgewisseld met partjes citroen
v  Verhit de grill of BBQ en rooster de spiesjes 8-10 minuten
v  Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tussendoor eventueel met marinadevocht
v  Serveer ze met de tzatziki
P.p. 37 g eiwit, 41 g vet, 6 g koolhydraten, 545 kcal