Receptnaam:                                                Souvlakia (II)
Benodigdheden:
1 kilo lamsvlees van de bout, zonder botten
1 groene paprika in blokjes van 2 cm
1 rode paprika in blokjes van 2 cm
1,6 dl olijfolie
80 ml citroensap
1 eetlepel witte wijnazijn
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 theelepels oregano
2 laurierbladeren, in stukjes
zout en versgemalen (zwarte) peper
Bereidingswijze:
v  Vet en pezen van het vlees snijden
v  Dobbelsteentjes van circa 3 cm maken
v  Vlees en paprika om en om aan ingevette spiesen rijgen
v  In een porseleinen of plastic schaal leggen
v  Olie, sap, azijn, knoflook, oregano, laurierbladeren, zout en peper door elkaar roeren 
    en over de spiesen gieten
v  1 nacht afgedekt in de koelkast zetten, 1 of 2 maal keren
v  Volgende dag uit de marinade nemen en laten uitlekken, de marinade bewaren
v  De spiesen op een ingevette gril circa 10 minuten grillen tot het vlees gaar is
v  Tijdens het grillen met de marinade bestrijken
v  Serveer de souvlakia met warm pitabrood, tzatziki of Griekse salade