Receptnaam: Schwarzwalder kirschtorte
Benodigdheden:
120 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram suiker
25 gram cacao
3 eieren
1 blik vlaaivulling (kersen)
liter slagroom
4 blaadjes gelatine
3 zakjes vanille suiker
1 dl kirsch
40 gram chocolade
klontje boter
Bereidingswijze:
v      Doe de boter in de M+ rond 2,2 liter en zet dit 30 seconden onafgedekt op 750 Watt in
de magnetron
v      Vet de schaal hiermee in
v      Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengsel
v      Zeef het bakmeel met de cacao en schep dit voorzichtig door het eiermengsel
v      Doe het beslag in de schaal en zet deze 7 minuten onafgedekt op 400 Watt in de
magnetron en daarna nog 4 minuten op 750 Watt
v      Laat dit 5 minuten staan en haal daarna de taart uit de schaal
v      Laat verder afkoelen en snijd de taart in 2 lagen
v      Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker
v      Week de gelatine in koud water
v      Knijp 3 van de 4 blaadjes goed uit en doe ze in een M+ rond 400 ml en los ze op door
10 seconden onafgedekt in de magnetron te zetten op 750 Watt
v      Bewaar een paar kersen uit de vlaaivulling en roer dan de gelatine door de vlaaivulling,
samen met 1/3 van de slagroom
v      Besprenkel de lagen taart met kirsch, besmeer de onderste laag met vulling en leg de
andere laag hierop
v      Los het overgebleven blaadje gelatine ook op en schep dit door de rest van de slagroom
v      Bestrijk de boven- en zijkant met een deel van de slagroom
v      Rasp de chocolade grof en bestrooi de taart hiermee, garneer met de apart gehouden
kersen
Tip: u kunt ook chocolade vlokken nemen om de taart te bestrooien