Receptnaam: Salade Nicoise met Franse dressing
Benodigdheden:
3 hardgekookte eieren
300 gram sperziebonen
1 kropsla
1 rode paprika, in reepjes
komkommer, in plakjes
3 tomaten, in partjes
2 lente uitjes, in ringen
8 ansjovisfilets, gehalveerd
1 blikje uitgelekte tonijn
50 gram zwarte olijven
4 eetlepels basilicum
4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, geperst
zout en peper
Bereidingswijze:
v      Pel de eieren en snijd ze in partjes
v      Kook de sperziebonen in 5-7 minuten beetgaar
v      Spoel ze koud en laat ze uitlekken
v      Meng een in stukken verdeelde kropsla met de sperziebonen, eieren, paprika,
komkommer, tomaten, lente-uitjes, ansjovisfilets, tonijn, olijven en grof gesneden
basilicum
v      Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap, knoflook en wat zout en peper en
schenk deze over de salade
Circa 300 kcal per portie