Receptnaam:
Salade Nicoise met Franse dressing |
|
|
Benodigdheden: |
|
3 hardgekookte eieren |
300 gram sperziebonen |
1 kropsla |
1 rode paprika, in reepjes |
½ komkommer, in plakjes |
3 tomaten, in partjes |
2 lente uitjes, in ringen |
8 ansjovisfilets, gehalveerd |
1 blikje uitgelekte tonijn |
50 gram zwarte olijven |
4 eetlepels basilicum |
4 eetlepels olijfolie |
½ - 1 eetlepel citroensap |
1 teentje knoflook, geperst |
zout en peper |
|
Bereidingswijze: |
|
v
Pel de eieren en snijd ze in partjes |
v
Kook de sperziebonen in 5-7 minuten beetgaar |
v
Spoel ze koud en laat ze uitlekken |
v
Meng een in stukken verdeelde kropsla met de
sperziebonen, eieren, paprika, |
komkommer, tomaten, lente-uitjes,
ansjovisfilets, tonijn, olijven en grof gesneden |
basilicum |
v
Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap,
knoflook en wat zout en peper en |
schenk deze over de salade |
|
Circa 300 kcal per portie |
|