Receptnaam: Quiche Lorraine
Benodigdheden:
5 plakjes (diepvries) bladerdeeg
100 g plakjes ontbijtspek
2 eieren
2 eidooiers
3 dl koffieroom
80 g gemalen oude kaas
nootmuskaat
mespunt zout en versgemalen peper
Bereidingswijze:
v      Ovenrooster/plaat uit oven halen en oven voorverwarmen op 220C
v      MFV Princess afwassen, afspoelen en met aanhangend water op oven-
rooster/plaat zetten
v      Ontdooide plakjes bladerdeeg iets uitrekken en de MFV Princess ermee bekleden
v      Plakjes spek uitbakken tot ze krokant zijn en verkruimelen over het bladerdeeg
v      Eieren, dooiers, koffieroom, zout, peper, nootmuskaat en 3/4 van de kaas in de
Quickshaker doen en shaken
v      Giet dit mengsel over het verkruimelde spek in de vorm en strooi de resterende
kaas erover
v      Zet de vorm midden in de oven en bak in circa 40 minuten lichtbruin en gaar
v      Na baktijd nog 5 minuten laten rusten en dan de quiche uit de vorm storten
op een groot bord en direct keren
v      Met frisse sla een complete maaltijd, maar in kleinere stukken ook lekker als
borrelhap of lunchgerecht
TIP: De quiche kan ook in een combi-oven worden gemaakt: 200C/350 Watt, circa 20 minuten