Receptnaam:  Party croissants (I)
Gebruik het basisrecept “Croissant-deeg” om de volgende mini-croissantjes te bakken:
Met krab en sesamzaadjes
100 gram krab-snippers
50 gram emmenthaler in kleine blokjes
30 gram sesamzaadjes
v  Leg 1 lepeltje vulling op het deeg en 1 blokje kaas
v  Gebruik de cuby-chef met het grote rooster om de blokjes te snijden
v  Bestrooi de croissantjes, eenmaal gerold en met eigeel ingesmeerd, met sesamzaadjes 
     voordat ze worden gebakken
Met worstjes
8 tot 16 cocktailworstjes
of 
4 chipolata’s in vier stukken van dezelfde grootte
of
4 merguez in vier stukken van dezelfde grootte
v  Deze minicroissants staan in de top van de kinderen en zijn erg makkelijk te maken
v  De worstjes worden rauw op de deegdriehoekjes geplaatst vooraleer ze gerold worden
Met paprika en komijn
1 hardgekookt ei
1 gekookte aardappel
15 gram paprika
5 gram komijnzaadjes
30 ml olijfolie
v  Prak het hardgekookte ei samen met de aardappel 
v  Voeg er de paprika en olijfolie aan toe, de vulling moet soepel zijn
v  Eenmaal gerold en met eigeel bestreken de croissants lichtjes bestrooien met 
     komijnzaadjes voordat u ze gaat bakken
Met tonijn en artisjok
Puree van 2 artisjok bodems
1 klein blikje uitgelekte tonijnsnippers
80 gram smeerkaas
v  Meng de artisjokpuree met de uitgelekte tonijnsnippers en de smeerkaas
v  Leg van dit mengsel een lepeltje op ieder driehoekje
v  Rol ze op en bak ze