Receptnaam:                                        Gevulde paprika met couscous
Benodigdheden:
150 gram couscous
250 ml groentebouillon
1 zakje stoneleeks
6 zongedroogde tomaten, in reepjes
100 gr groene olijven met piment, fijngesneden
4 eetlepels pijnboompitten, geroosterde
1 theelepel gemalen komijn
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 rode paprika?s
1 bol mozarella, in dunne plakjes
Bereidingswijze:
v      Couscous met de bouillon overgieten en 5 minuten laten wellen
v      De helft van de stoneleeks in ringetjes snijden
v      Tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door de couscous roeren
v      Komijn, citroensap en 1 el olie erdoor scheppen en couscous op smaak
      brengen met zout en peper
v      Paprika?s halveren en zaadjes verwijderen
v      Paprikahelften aan buitenzijde licht bestrijken met olie en royaal vullen
      met couscousmengsel, afdekken met plakjes mozarella
v      Paprika?s op het rooster leggen en in circa 15 minuten op een matig 
      hete barbecue roosteren tot het vel licht geblakerd is
v      Deksel op de barbecue leggen of paprika?s met aluminiumfolie bedekken 
      zodat de couscous beter warm wordt en de kaas sneller smelt
v      Rest van de stoneleeks 1-2 minuten grillen en naast de paprika?s leggen
Per portie: 425 kcal, 14 gr eiwit, 25 gr vet, 37 gr koolhydraten