Receptnaam:                                                Oudhollandse oliebollen
Benodigdheden:
500 gram bloem
20 gram gist
500 ml (lauwe) melk
1 theelepel suiker
2 theelepels zout
1 ei
250 gram krenten en/of rozijnen
Bereidingswijze:
v  Doe de bloem in de superkom, maak een kuiltje in het midden
v  Brokkel de gist hierin, suiker erbij en een beetje lauwwarme melk
v  Voorzichtig tot een glad papje roeren met de roerlepel
v  Strooi er wat bloem over en laat 10 minuten rijzen
v  Roer dan het ei en wat zout erbij en beetje voor beetje de rest van de melk
v  Maak hiervan een glad beslag en meng daar de rozijnen/krenten door
v  Sluit de kom af en laat op een warme plaats 45 minuten rijzen
v  Doop een eetlepel in de frituurolie, schep daar het beslag mee en laat voorzichtig in de hete olie glijden
v  Bakken tot de oliebollen mooi bruin zijn (circa 5 minuten)
v  Laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met poedersuiker uit de kwieke molen