Receptnaam: Kwarkpudding
Benodigdheden:
2 bakjes kwark ( 250 gram)
6 blaadjes witte gelatine
3 verse eieren
2 citroenen
100 gram witte basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
potje ontpitte kersen op lichte siroop (uitlekgewicht 175 gram)
Bereidingswijze:
v      Binnenzijde van de ?vliegende schotel? invetten met wat olie
v      Kersen afgieten en sap evt. voor de saus bewaren
v      Gelatineblaadjes in stukken knippen en weken in koud water
v      Scheid de eieren en doe de dooiers met de kristalsuiker in een kom
v      Het dooiermengsel met de garde tot een egale massa roeren, met de kwark mengen
v      De citroenen uitpersen en het sap in een schaaltje doen
v      De uitgeknepen gelatine bij het citroensap voegen en 25 30 seconden in de
magnetron laten smelten
v      Daarna door het kwarkmengsel roeren
v      De eiwitten met de witte basterdsuiker met een mixer stijfslaan
v      Dit mengsel luchtig met de roerlepel door het kwarkmengsel spatelen
v      Giet alles in de puddingvorm ?vliegende schotel? en leg tot slot de kersen erop
v      De kersen zakken vanzelf nog wat naar beneden
v      Sluit de vorm af met het deksel en laat in de koelkast opstijven
v      Stort de pudding voor het opdienen op een plateau, versier met slagroom en kersen
v      Maak evt. een lichtgebonden kersensaus van het uitlekvocht en wat aardappelmeel
Variaties: ipv kersen ook mogelijk met perziken, aardbeien, banaan of witte druiven