Receptnaam:                                        Krokante appeltaartjes
Benodigdheden:
4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
60 gram amandelspijs, in dunne plakjes
2-3 stevige appels, geschild en in dunne plakjes
1-2 eetlepels dunne honing
1-2 eetlepels kristalsuiker
Bereidingswijze:
v      Snijd uit elk plakje deeg een appelvorm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
v      Prik het deeg met een vork enkele keren in
v      Verdeel de amandelspijs over het deeg, laat daarbij aan de rand 1 cm vrijdag
v      Leg de plakjes appel (gesneden op de bb-schaaf brede snijdikte) overlappend op de 
      amandelspijs
v      Bestrijk de appel dun met honing en bak de taartjes 20-25 minuten in het midden van 
      een voorverwarmde oven op 200 graden
v      Bestrooi het deeg na 10 minuten baktijd met de suiker, zodat het licht karameliseert
v      Bestrijk de warme appels uit de oven nog dun met wat honing
Circa 370 kcal per stuk