Receptnaam:†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Krentenbrood
Benodigdheden:
300 ml krenten
300 ml blanke rozijnen
400 ml versgezette thee (evt. kaneelthee)
50 ml rum
900 ml bloem
25 ml bakpoeder
20 ml kaneel
5 ml kruidnagelpoeder
Ĺ x 5 ml zout
1 ei
Bereidingswijze:
v  Was de krenten en rozijnen in het vergiet
v  Droog ze goed en zet ze met de thee en rum ruim 2 uur in een wonderkom
v  Verwarm de oven voor op 175 graden
v  Doe in de Fix-n-Mix (mixerkom 3L) bloem, bakpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en zout
v  Doe het deksel goed dicht en schud zodat alle ingrediŽnten zich goed mengen
v  Schud het ei los in de quickshaker en roer dat met de schrapper door de krenten en rozijnen
v  Giet dit nu bij het bloemmengsel en roer alles snel door elkaar met de schrapper
v  Doe het deeg in een goed ingevet bakblik van 27 cm (of de MFV King)
v  Bak het krentenbrood in ongeveer 1 uur gaar