Receptnaam:                                        Kipsaté met banaan en gembersaus 
Benodigdheden:
500 gram kipfilet
2 eetlepels wokolie
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
2 bananen
8 spiesjes of satéstokjes
Voor de saus:
3 eetlepels gembersnippers (of 5 fijngehakte gemberbolletjes)
2,5 dl water
2 eetlepels azijn
2 eetlepels suiker of honing
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel maďzena
Bereidingswijze:
v      Snijd de kipfilet in dobbelstenen van 4 cm.
v      Roer de olie, 2 eetlepels ketjap en het citroensap door elkaar
v      Voeg de geperste teentjes knoflook en het gemberpoeder toe
v      Giet deze marinade over de kipblokjes
v      Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren
v      Meng voor de saus in een pannetje alle ingrediënten behalve de maďzena
v      Verwarm dit mengsel totdat de suiker gesmolten is
v      Maak de maďzena aan met 2 eetlepels koud water en bind er al roerend de 
      gembersaus mee
v      Leg de satéprikkers voor het rijgen even in het water zodat ze niet verbranden tijdens 
      het grillen
v      Rijg het vlees aan de prikkers en rooster ze 10 tot 12 minuten in een hete grillpan 
      of onder de grill
v      Keer ze af en toe en bestrijk ze met de marinade
v      Pel de bananen, halveer ze en snijd ze in de lengte door
v      Rooster ze in de pan of onder de grill
v      Bestrijk ze eventueel met een beetje olie
v      Serveer de gembersaus en banaan bij de saté
Tips: meng 2 eetlepels fijngehakte ongezouten pinda?s door de saus of vervang de kipfilet door 
kalkoenfilet of varkenshaas