Receptnaam: Kaiserschmarrn
Benodigdheden(6 pers):
50 gram blanke rozijnen
2 eetlepels rum
100 gram bloem
4 eetlepels slagroom
1 dl melk
zout
3 eieren, gescheiden
1 zakje vanille suiker
30 gram boter
40 gram geschaafde amandelen
1-2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze:
v      Week de rozijnen 30 minuten in de rum
v      Doe bloem, slagroom en melk in de superkom junior en roer tot een glad beslag
v      Voeg een snufje zout en de eidooiers toe
v      Laat het beslag circa 30 minuten rusten
v      Klop het eiwit stijf met de vanille suiker en spatel dit mengsel voorzichtig door het beslag
v      Smelt de boter in de koekenpan en bak de amandelen in circa 1 minuut
v      Schenk het beslag erop, strijk glad met de spatel en strooi de rozijnen erover
v      Bak de pannenkoek in circa 4-5 minuten goudgeel
v      Keer hem en bak ook de andere kant
v      Verdeel hem met een lepel in stukken (niet snijden) en bestrooi met poedersuiker
Per portie circa 245 kcal