Receptnaam:††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Jumbalajakroon
Benodigdheden:
100 gram rijst
100 gram ham, in blokjes
100 gram gepelde roze garnalen
50 gram chorizo, in blokjes
1 blik gepelde tomaten (200 gram)
50 ml witte wijn
200 ml kippenbouillon
2 teentjes knoflook
1 rode paprika, in blokjes
peper en zout
kruiden (oregano, tijm, laurier, kruidnagel)
voor de pindasaus:
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels versgeraspte gember
Ĺ eetlepel milde sambal
150 ml kokosmelk
Bereidingswijze:
v      Meng alle ingrediŽnten voor de jumbalaja en kook ze 6 minuten in de magnetron
††††† op 750 Watt
v      Even doorroeren, 3 minuten laten staan en dan weer 6 minuten in de magnetron
v      Doe daarna het gare mengsel in de MFV ?tiara? en druk het wat aan
v      Laat het volledig afkoelen alvorens de vorm te storten
v      Meng voor de pindasaus eerst de pindakaas met de sojasaus
v      Voeg daarna de andere ingrediŽnten toe
v      Goed doorroeren, de saus moet dik en romig zijn