Receptnaam: Hartige stengels
Benodigdheden:
bladerdeeg (diepvries)
halve gepelde amandelen
sesamzaad
geraspte oude kaas
maanzaad
1 ei
1 eetlepel water
Bereidingswijze:
v      Oven voorverwarmen op 175- 200C
v      Haal de diepvriesplakjes van elkaar en laat ze ontdooien
v      Snijd ze dan in repen van 1 cm breed (of een andere figuur) en leg ze
met enige ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat
v      Klop het ei met het water los in het Ruimteschaaltje
v      Bestrijk de deegfiguren aan de bovenkant met dit mengsel en bestrooi
ze vervolgens met sesam- of maanzaad of geraspte kaas, of druk er in
het midden een halve amandel in
v      Ongeveer 10 minuten bakken
v      Als ze goed afgekoeld zijn, kunt u deze stengels lang vers en knapperig
houden in Tupperware b.v. de Vensterdoos
v      Lekker bij de borrel of bij een kopje soep