Receptnaam:                                        Groententagliatelle 
Benodigdheden:
 1 winterpeen
1 courgette
1 niet te dikke prei 
zout en versgemalen peper
1 eetlepel boter
Bereidingswijze:
v      Schrap de peen schoon; was de courgette en snijd "kop en kontje" eraf
v      Snijd het wit van de prei op dezelfde lengte als de schoongemaakte peen en courgette 
v      (het resterende gedeelte kunt u voor iets anders, b.v. soepgroente, nog gebruiken)
v      Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd hiervandunne reepjes (ca. 2 cm breed)
v      Was ze en laat uitlekken in het Duo-Vergiet
v      Schaaf met een (kaas)schaaf de courgette en winterpeen in (lengte-)plakken en 
      snijd deze plakken weer in reepjes van ca. 2 cm breed
v      Doe de peen- en preireepjes met de boter in de M+schaal, deksel erop en 2 minuten
      op vol vermogen (700 W) in de magnetron
v      Dan de courgette erbij, bestrooien met wat zout en versgemalen peper, deksel er
      weer op en nogmaals 2 minuten op vol vermogen in de magnetron
v      Hierna nog 1 minuut afgedekt laten nagaren
v      De groentetagliatelle is nu beetgaar
v      Draai er met een vork een mooi rozetje van en leg dit op het bord
v      Meteen serveren
Variatietip: U kunt deze tagliatelle ook mengen met gare, warme spaghetti of tagliatelle
Eventueel voorzien van wat crème fraîche, heerlijk met vis- of kipgerechten