Receptnaam:                                        Groente pot-au-feu  
Benodigdheden (4 pers):
600 gram vastkokende aardappelen
1 takje peterselie
1 bosje wortelen
100 gram champignons
1 prei
1 ui
2 koffielepels plantaardige olie
1,5 liter vetarme groentebouillon
1 tot 2 laurierblaadjes
80 ml zure room
zout, peper
1 tot 2 teentjes knoflook
100 gram erwtjes (diepvries)
gehakte peterselie om te garneren
Bereidingswijze:
v      Snijd de aardappelen en de peterselie in stukken
v      Snijd de wortelen op de gewenste lengte
v      Halveer de champignons, snijd de prei in ringen
v      Snijd de ui in ringen, verhit 1 koffielepel olie en fruit de ui
v      Voeg de aardappelen, peterselie en wortelen toe
v      Giet de bouillon erbij en voeg de laurier toe
v      Laat alles in een afgedekte pan 25 minuten sudderen
v      Kruid de zure room met peper en zout
v      Pers de knoflook uit en roer ze door de room
v      Doe de prei en de erwten in de soep en laat alles nog 5 minuten garen
v      Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons snel bruin
v      Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer ze met de champignons 
      en de knoflookroom
v      Garneer met gehakte peterselie
4,5 points per persoon