Receptnaam:
Gevulde gepofte aardappels |
|
|
Bereidingswijze gepofte
aardappels: |
|
v
Kook 4 schoongeboende
aardappels in schil 20 minuten in een bodempje
water |
met deksel op de pan |
v
Meng 1 theelepel grof
zeezout met 50 gram
zachte boter |
v
Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in
met een vork |
v
Wrijf ze in met de zoute boter |
v
Wikkel ze in aluminiumfolie |
v
Pof de aardappels op de BBQ in 10-15 minuten gaar |
v
Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open |
v
Vul ze met één van onderstaande vullingen |
|
Kruidige tomatenblokjes: |
|
Meng 2,
ontvelde en in blokjes gesneden, tomaten met 2 eetlepels grofgescheurde |
bascilicumblaadjes en 1 eetlepel balsamicoazijn. Breng op smaak met ½ theelepel zout |
en versgemalen peper. |
|
Cottage cheese en zalm: |
|
Schep 100
gram cottage cheese, 50
gram gerookte zalmsnippers, 1-2 eetlepels |
citroensap
en 2 eetlepels fijngesneden dille door elkaar. Breng op smaak met zout en |
peper. |
|
Augurk en ei: |
|
Meng 4,
in plakjes gesneden, augurken met 2 hardgekookte, in blokjes gesneden, |
eieren
met 2 eetlepels mayonaise. Breng op smaak met zout en peper, garneer met |
peterselie. |
|