Receptnaam:                                        Gevuld gehakt  
Benodigdheden:
500 gram gehakt
3 eieren
1 ui, fijn gesnipperd
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels paneermeel
peper, zout
nootmuskaat
vulling:
1 groene paprika (in dunne reepjes)
100 gram baconplakjes (in reepjes)
1 kleine ui, fijn gesneden
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel milde paprikapoeder
Bereidingswijze:
v      Scheid 1 ei (dooier en eiwit opvangen)
v      Meng het gehakt, 2 eieren, eidooier, ui, ketchup, kerriepoeder, paneermeel, zout, 
      peper en nootmuskaat door elkaar
v      Meng bacon- en paprikareepjes, ui en peterselie door elkaar
v      Doe de helft van het gehaktmengsel in de M+ ovaal (1,5 liter) en leg de vulling in het 
      midden erop, zodat de rand een strook gehakt zichtbaar blijft
v      Bestrijk de vrijgelaten strook met losgeklopt eiwit
v      Voeg het overige gehakt toe en druk het aan de rand goed aan en bestrijk de 
      bovenkant met de ketchup en bestrooi met paprikapoeder
v      Zet de schaal onafgedekt ongeveer 10 minuten op 750 Watt in de magnetron
v      Laat de schotel daarna nog een minuut of 5 staan
Tip: lekker met stokbrood of aardappelsalade