Receptnaam:                                        Geroosterde tomaten  
Benodigdheden:
2 kg rijpe tomaten
2-3 takjes tijm
zout, peper
4-6 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
v      Halveer de tomaten en verwijder het harde stukje waar het steeltje heeft gezeten
v      Leg de tomaten met de snijkant naar boven naast elkaar in een braadslede
v      Leg de tijm ertussen en bestrooi de tomaten met zout en peper en schenk er wat
       olijfolie over
v      Zet de braadslede een tot twee uur (afhankelijk van hoever je de tomaten wilt 
      roosteren) in een voorverwarmde oven op 130 graden
Bewaartip: leg de geroosterde tomaten in een afsluitbare schone, droge pot.
Schenk er zoveel olijfolie op dat ze onderstaan. In de koelkast zijn de tomaten 2 tot 3 weken te 
bewaren. De olijfolie krijgt een heerlijke, aromatische smaak en kan in een saladedressing verwerkt 
worden.