Receptnaam: Gepocheerde zalmmoten
Benodigdheden:
4 moten zalm (ieder ongeveer 1 cm dik), samen niet meer dan 750 gram
zout en versgemalen peper
2 liter water
1 citroen
Bereidingswijze:
v      Snijd de citroen in schijfjes en bewaar een paar mooie om straks mee te garneren
v      De rest van de citroen doet u bij het water, dat u met zout en peper in een pan aan
de kook brengt
v      Leg de zalmmoten 2 aan 2, kruiselings in het vergiet van het serveerwonder
v      Zodra het water kookt, giet u dit over de moten vis en dek de kom direct af met het deksel
v      Na 20 minuten zijn de moten gaar en serveer ze direct met de garnering
v      Warm serveren met bijvoorbeeld gesmolten boter, gekookte aardappelen en groente of sla
v      Koud ook erg lekker met mayonaise of cocktailsaus
Tip: u kunt ook andere vissoorten in het serveerwonder pocheren, hele vis, moten of filets.
Neem niet meer dan 750 gram en voor kleinere porties kan de tijd verkort worden maar altijd
minimaal 10 minuten laten staan.
Tip2: ook maximaal 400 gram diepgevroren vis is in 20 ? 25 minuten heerlijk gaar en mals