Receptnaam: Gehaktballetjes met eitjes
Benodigdheden:
8 henneneitjes
250-300 gram rundergehakt
1 eetlepel milde Indiase currypasta
zakjes verse koriander ( 15 gr), fijngesneden
1 kropje little gem sla
2 eetlepels paneermeel
1 ei, losgeklopt
3 eetlepels (roerbak) olie
Bereidingswijze:
v      Breng in een pan een ruime laag water aan de kook en leg de eieren erin
v      Kook de eitjes in 4-6 minuten bijna hard
v      Leg ze in een vergiet en spoel ze af met koud water, pel de eieren
v      Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels zout, paneermeel en de helft van
het losgeklopte ei en de koriander
v      Kneed alles goed door tot het gehakt smeug is
v      Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties
v      Duw in elke portie gehakt een eitje en vorm het gehakt rond het ei tot een glad balletje
v      Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10-15 min. bruin en gaar
v      Snijd het kropje sla in hele fijne reepjes en verdeel deze over een schaal
v      Leg de gehaktballetjes op de sla
p.p. 210 kcal, 14 gr eiwit, 16 gr vet, 3 gr koolhydraten