Receptnaam:
Gehaktballetjes met eitjes |
|
|
Benodigdheden: |
|
8 henneneitjes |
250-300 gram rundergehakt |
1 eetlepel milde Indiase
currypasta |
½ zakjes verse koriander (à
15 gr), fijngesneden |
1 kropje little gem sla |
2 eetlepels paneermeel |
1 ei, losgeklopt |
3 eetlepels (roerbak) olie |
|
Bereidingswijze: |
|
v
Breng in een pan een ruime laag water aan de kook
en leg de eieren erin |
v
Kook de eitjes in 4-6 minuten bijna hard |
v
Leg ze in een vergiet en spoel ze af met koud
water, pel de eieren |
v
Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels
zout, paneermeel en de helft van |
het losgeklopte ei en de koriander |
v
Kneed alles goed door tot het gehakt smeuïg is |
v
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties |
v
Duw in elke portie gehakt een eitje en vorm het
gehakt rond het ei tot een glad balletje |
v
Verhit de olie in een koekenpan en bak de
balletjes in 10-15 min. bruin en gaar |
v
Snijd het kropje sla in hele fijne reepjes en
verdeel deze over een schaal |
v
Leg de gehaktballetjes op de sla |
|
p.p. 210 kcal, 14 gr eiwit,
16 gr vet, 3 gr koolhydraten |
|