Receptnaam:                                         Gegratineerde uiensoep  
Benodigdheden:
6 middelgrote uien
30 gram boter
30 ml bloem
1 liter groentebouillon
zout, peper
30 ml port
1 eierdooier
100 gram geraspte gruyère-kaas
15 sneetjes stokbrood
olijfolie
Bereidingswijze:
v      Pel de uien, snijd ze in regelmatige reepjes
v      Smelt in een pan de boter, doe er de uien bij en laat ze goudgeel bakken
v      Ze zullen eerst doorschijnend worden en dan een goudgeel kleurtje krijgen
v      Bestrooi dan met bloem, roer grof en giet de bouillon erbij, samen met zout en peper
v      Laat dit 35 minuten sudderen
v      Meng intussen de port met het eigeel, rasp de kaas met de raspmolen en bak de 
      sneetjes stokbrood goudbruin in de olijfolie
v      Giet het portmengsel door de soep en roer met de garde
v      Giet de soep in aparte, vuurvaste soepkommen en verdeel de sneetjes brood en de 
      geraspte kaas erover
v      Zet de kommen 5 minuten onder de grill, dien meteen op