Receptnaam:                                        Coupe amaretto  
Benodigdheden:
150 gram pure chocolade
3 dl slagroom
125 gram poedersuiker
Scheut amaretto likeur
1 zakje vanille suiker
6 bitterkoekjes
1 theelepel fijn gemalen koffie of poederkoffie
Bereidingswijze:
v      Breek de chocolade in kleine stukjes, doe deze in M+ rond 900 ml
v      Smelt dit in de magnetron onafgedekt op 750 Watt
v      Laat afkoelen maar niet weer hard worden
v      Verkruimel de bitterkoekjes (zo fijn mogelijk) en besprenkel ze met amaretto, zodat ze 
      goed doordrenkt zijn
v      Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanillesuiker
v      Houd wat slagroom achter voor garnering, schep de rest voorzichtig door de chocolade
v      Doe hier ook de bitterkoekjes, koffie en nog een scheutje likeur bij
v      Verdeel dit chocolademengsel over de 4 coupes en zet afgedekt in de koelkast
Tip: garneer met slagroom en een bitterkoekje