Receptnaam:                                        Citroenmousse
Benodigdheden:
6 blaadjes gelatine
2 eiwitten
100 gram fijne kristalsuiker
¼ liter slagroom
2 dl verse citroensap
gladde puddingschaal (inhoud 1 liter)
¼ liter slagroom
1 citroen
Bereidingswijze:
Ø       Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot 
       ze zacht zijn
Ø       Klop ondertussen de eiwitten bijna stijf, voeg de helft 
       van de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf
Ø       Klop vervolgens de slagroom met de rest van de suiker 
       bijna stijf
Ø       Verhit 1 dl water en los hierin, van het vuur, de goed 
       uitgeknepen gelatine op
Ø       Roer het citroensap door het gelatine mengsel, zet het 
       geheel in een bak met ijswater en laat het al roerend
       iets dikker (lobbig) worden
Ø       Spatel de geklopte slagroom door het citroenmengsel, 
       schep het mengsel op de stijfgeklopte eiwitten en spatel 
       het geheel voorzichtig door elkaar
Ø       Doe het mengsel over in de met koud water omgespoelde
       gladde puddingvorm en laat de mousse minstens 3 uur
       in de koelkast opstijven
Ø       Maak de rand van de mousse voorzichtig los van de pudding-
       vorm en stort hem op een platte schaal
Ø       Garneer de mousse met toefjes slagroom