Receptnaam: Citroenmousse
Benodigdheden:
6 blaadjes gelatine
2 eiwitten
100 gram fijne kristalsuiker
liter slagroom
2 dl verse citroensap
gladde puddingschaal (inhoud 1 liter)
liter slagroom
1 citroen
Bereidingswijze:
       Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot
ze zacht zijn
       Klop ondertussen de eiwitten bijna stijf, voeg de helft
van de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf
       Klop vervolgens de slagroom met de rest van de suiker
bijna stijf
       Verhit 1 dl water en los hierin, van het vuur, de goed
uitgeknepen gelatine op
       Roer het citroensap door het gelatine mengsel, zet het
geheel in een bak met ijswater en laat het al roerend
iets dikker (lobbig) worden
       Spatel de geklopte slagroom door het citroenmengsel,
schep het mengsel op de stijfgeklopte eiwitten en spatel
het geheel voorzichtig door elkaar
       Doe het mengsel over in de met koud water omgespoelde
gladde puddingvorm en laat de mousse minstens 3 uur
in de koelkast opstijven
       Maak de rand van de mousse voorzichtig los van de pudding-
vorm en stort hem op een platte schaal
       Garneer de mousse met toefjes slagroom