Receptnaam: Citroenmousse |
|
|
|
|
Benodigdheden: |
|
|
|
6 blaadjes gelatine |
|
2 eiwitten |
|
100 gram fijne kristalsuiker |
|
¼ liter slagroom |
|
2 dl verse citroensap |
|
gladde puddingschaal (inhoud
1 liter) |
|
¼ liter slagroom |
|
1 citroen |
|
|
|
Bereidingswijze: |
|
|
|
Ø
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water
tot |
|
ze zacht zijn |
|
Ø
Klop ondertussen de eiwitten bijna stijf, voeg de
helft |
|
van de suiker toe en klop het eiwit
helemaal stijf |
|
Ø
Klop vervolgens de slagroom met de rest van de
suiker |
|
bijna stijf |
|
Ø
Verhit 1 dl water en los hierin, van het vuur, de
goed |
|
uitgeknepen gelatine op |
|
Ø
Roer het citroensap door het gelatine mengsel, zet
het |
|
geheel in een bak met ijswater en laat
het al roerend |
|
iets dikker (lobbig) worden |
|
Ø
Spatel de geklopte slagroom door het
citroenmengsel, |
|
schep het mengsel op de stijfgeklopte
eiwitten en spatel |
|
het geheel voorzichtig door elkaar |
|
Ø
Doe het mengsel over in de met koud water
omgespoelde |
|
gladde puddingvorm en laat de mousse
minstens 3 uur |
|
in de koelkast opstijven |
|
Ø
Maak de rand van de mousse voorzichtig los van de
pudding- |
|
vorm en stort hem op een platte schaal |
|
Ø
Garneer de mousse met toefjes slagroom |
|
|
|
|