Receptnaam:                                        Chocoladetaart  
Benodigdheden:
250 gram boter of margarine
250 gram suiker
250 gram bloem
150 gram maïzena
1 zakje bakpoeder (15 gram)
6 eieren
1 zakje amandelschaafsel (45 gram)
150 gram (pure) chocolade
6 eetlepels melk (90 ml)
Botercrème:
125 gram boter
125 gram poedersuiker
½ pakje vanille suiker
1 ½ eetlepel cognac
evt. 1 theelepel cacao
Bereidingswijze:
v      Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een rond bakblik (28 cm) in
v      Doe de zachte boter in een kom en zeef er bloem en maïzena bij 
v      Voeg alle overige ingrediënten, behalve de melk en chocolade, toe
v      Doe de melk en de chocolade (in stukjes) in de M+maatkan en zet 
      40 tot 50 seconden in de magnetron, roer met een lepel tot het is opgelost
v      Meng het beslag met de roerlepel of mixer en voeg het chocolademengsel toe
v      Giet het mengsel over in het bakblik en zet het in de oven
v      Na ongeveer 50-60 minuten is de taart gaar
v      Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster
v      Maak de botercrème door alle ingrediënten tot een egale crème te roeren
v      Snij de afgekoelde taart doormidden en smeer er een laag botercrème tussen
v      Eventueel garneren met slagroom en vruchten of chocolade vlokken