Receptnaam: Chocolade-kersencake
Benodigdheden:
200 g uitgelekte kersen (potje 340 gr)
130 g pure chocola
50 ml water
200 ml room
150 gr bloem
100 gr suiker
1 zakje (16 gr) bakpoeder
4 eieren
Bereidingswijze:
v      Kersen goed laten uitlekken in Duo Vergiet en dan overdoen in C+Rond 600 ml
v      De kersen 1 minuut in de magnetron opwarmen
v      De chocolade in stukjes breken en samen met het water in de M+ Maatkan
doen en dit 1 min en 15 sec. in de magnetron laten smelten
v      Daarna doorroeren, de room toevoegen en alles goed mengen
v      Mix in de Superkom Junior de bloem, de suiker, het bakpoeder en eieren door elkaar
v      Voeg dan de kersen en het chocolademengsel toe
v      Spatel alles door tot het goed gemengd is
v      Zet de King-vorm op het magnetronrooster, vul de vorm (invetten overbodig!)
v      Zet het geheel in de magnetron: 3 minuut op 500 Watt 6 minuut op 750 Watt
v      5 minuut nagaren, cake uit de magnetron halen
v      Een bakrooster op de King-vorm leggen en het geheel omdraaien
v      Voorzichtig op de bodem duwen en aan de hoekjes van de vorm trekken;
de cake komt dan netjes uit de vorm
v      Laat op het rooster afkoelen. Indien geheel afgekoeld, kan de cake gegarneerd
worden met b.v. slagroom