Receptnaam: Bloemkool met gehaktsaus
Benodigdheden (4 pers):
1 bloemkool
300 gram gehakt
1 ui
2 eetlepels olijfolie
Oregano (naar smaak)
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
liter bouillon (van een blokje)
Bereidingswijze:
v  Snijd de bloemkool in roosjes en kook dit in 20 minuten net gaar
v  Fruit intussen de gesnipperde ui lichtbruin in de olijfolie, voeg dan het gehakt toe
v  Bak het gehakt, al roerend met een vork, rul
v  Voeg daarna de tomatenpuree, evt. oregano en de bouillon toe
v  Laat deze saus nog circa 10 minuten pruttelen
v  Laat de bloemkool uitlekken, schep het op een voorverwarmde schotel
v  Schenk de gehaktsaus over de bloemkool
v  Lekker met 125 gram gebakken aardappelen
Per 225 gram: 160 kcal