Receptnaam:                                                           Biefstuksaté
Benodigdheden:
720 gr biefstuk
6 eetlepels pindakaas
1 ½ dl water
½ bouillontablet
1 eetlepel sojasaus
1 teentje knoflook
1 theelepel geraspte gember
2 theelepels maïzena
1 eetlepel water
360 gr rijst
Bereidingswijze:
à                     Snijd de biefstuk in stukjes
à                     Meng in een kom de stukjes vlees met pindakaas, water, bouillontablet, sojasaus,
               gember en de uitgeperste knoflook
à                     Laat dit enkele uren (of een nacht) marineren in de koelkast
à                     Prik het vlees aan 12 satéstokjes en gril het vlees 7 tot 8 minuten onder een hete grill
à                     Regelmatig keren en opnieuw bestrijken met marinade
à                     Breng de resterende marinade over in een kleine pan en breng dit aan de kook
à                     Roer de maïzena los met het water en bind hiermee de marinade
à                     Kook de rijst en verdeel dit over 6 borden
à                     Leg er op elk bord twee satéstokjes bij en verdeel de saus over de saté