Receptnaam:                                        Beignets  
Benodigdheden:
240 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram boter
250 ml lauw water
2 eieren
zout
frituurvet of olie
poedersuiker
evt. kaneel
vulling:
appel- of ananasringen
schijven banaan of sinaasappel
champignons, gekookte kip
geblancheerde broccoli
Bereidingswijze:
v      Zeef het meel samen met een snufje zout boven de Superkom
v      Maak een kuiltje en giet de gesmolten boter (magnetron) erin
v      Beetje bij beetje ook het water toevoegen en tot een glad beslag roeren
v      Scheid de eieren en sla de eiwitten, met een snufje zout, stijf in de mixerkom
v      Spatel het stijfgeslagen eiwit met grote slagen door het beslag, doe dit vlak voor 
      het frituren
v      Verhit de frituurolie tot 190 graden
v      Doop de gewenste vulling in het beslag en leg dit daarna in de hete olie
v      Bakken tot de beignets mooi goudgeel van kleur zijn
v      Uit de olie halen met een schuimspaan en in een met dubbel keukenpapier beklede
      vergiet laten uitlekken
v      Na het frituren kunt u de zoete beignets door een kaneel/suiker mengsel halen 
      of bestrooien met poedersuiker
v      De hartige beignets kunt u serveren met een dipsausje (kerrie, knoflook of chili)