Receptnaam:                                        Asperges met zalm en limoensaus 
Benodigdheden (4 pers):
1 kg witte asperges
1 kg groene asperges
zout en peper
suiker
125 gram boter
1 kleine ui
1 eetlepel witte wijnazijn
3-4 peperkorrels
2 eieren
1 limoen of citroen
200 gram gerookte zalmfilet
Bereidingswijze:
v      Schil de witte asperges en snijd de houtachtige uiteinden ruim af
v      Snijd van de groene asperges alleen de uiteinden ruim af
v      Vul een pan met water, voeg een snufje zout en 1 theelepel suiker toe en breng 
      het water aan de kook
v      Laat de witte asperges met deksel op de pan in 15-20 minuten gaar worden
v      Laat de groene asperges de laatste 8 minuten van de kooktijd meegaren
v      Smelt de boter en laat het afkoelen
v      Pel en snipper de ui
v      Breng de ui met de witte wijnazijn, 2 eetlepels water en de peperkorrels aan de kook
v      Laat dit mengsel tot 1/3 indikken
v      Giet het mengsel door een zeef en laat het afkoelen, vang het kookvocht op
v      Scheid de eieren
v      Roer het opgevangen kookvocht met de 2 eierdooiers en 1 eetlepel water doorelkaar
v      Klop het au bain-marie tot een dikke crème 
v      Schep de gesmolten boter er druppelsgewijs en vervolgens in een dunne straal 
      door (niet laten koken!)
v      Breng de saus op smaak met zout, peper, suiker, limoenrasp en limoensap
v      Haal de asperges uit de pan
v      Dien ze op met de gerookte zalmfilet en de saus
v      Garneer het gerecht eventueel met verse kruiden
v      Serveer er gebakken aardappeltjes en een koele witte wijn bij
Per portie: 450 kcal, 19 gr eiwit, 36 gr vet, 8 gr koolhydraten