Receptnaam:                                                Aspergecrèmesoep
Benodigdheden:
1 liter groente- of kruidenbouillon (van tablet)
1 theelepel suiker
500 gram suiker
500 gram witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
4 lente-uitjes, in ringetjes (loof apart, ook in ringetjes)
1 eetlepel groene pesto
125 ml demi crème fraiche 
zout en versgemalen peper
1 citroen, in partjes
Bereidingswijze:
v  Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes 15 minuten
v  Giet ze af als de asperges zacht zijn en vang het vocht op
v  Pureer de asperges met de staafmixer
v  Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux
v  Voeg het kookvocht van de asperges, blijf goed roeren, in gedeelten toe
v  Schep de lente-uitjes met de helft van het loof erdoor en kook 5 minuten
v  Meng de pesto, aspergepuree, crème fraiche, zout en peper naar smaak erdoor
v  Verwarm zonder te laten koken
v  Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjesloof
v  Serveer de partjes citroen er apart bij
Tip: vervang de lente-ui door fijngesneden prei, voeg eens een scheutje sherry toe