Receptnaam: Asperge taartjes
Benodigdheden:
6 plakjes bladerdeeg
500 gram asperges
3 eieren
50 ml. melk
125 gram hamreepjes
(of gerookte zalm en/of garnaaltjes)
3 eetl. geroosterde pijnboompitten
100 gram pittige kaas
Zout en peper
Bloem
Bereidingswijze:
v  Verwarm de oven voor op 200 C
v  Laat het bladerdeeg ontdooien
v  Spoel de tartelette-vorm even met koud water, dit verbetert de anti-kleefeigenschap
v  Schil de asperges goed en snij 2 cm. af van de onderkant
v  Kook ze in een aspergepan of in de magnetron
v  Leg ze dan in de schaal met de kopjes aan 1 kant
v  Voeg 2 eetlepels water toe
v  Kook de asperges tot ze glazig (gaar) worden
v  Kook ze 3 minuten op max en haal de glazige asperges eruit
v  Ga door tot ze allemaal goed zijn
v  Laat de asperges uitlekken in vergiet of serveerwonder
v  Snijd ze daarna in stukjes van 2 cm
v  Rasp de kaas in de raspmolen
v  Schud de eieren, melk en peper en zout in de Quickshaker
v  Meng daarna de geraspte kaas erdoor, bewaar een beetje kaas
v  Snijd met de tartelette-steker 6 bodem-vormpjes uit het bladerdeeg en vul de
tartelettevorm met het deeg
v  Houd de kleefkant van het deeg naar beneden, dat werkt makkelijker!
v  Vul de taartjes met aspergestukjes, hamreepjes en pijnboompitten
v  Schenk het eiermengsel erover heen, vul de taartjes tot een halve cm. onder de rand
v  Bewaar een klein beetje van het eimengsel
v  Strooi nog wat kaas over de taartjes
v  Maak een bal van het bladerdeeg wat over is en rol het uit op een met bloem bestoven
aanrecht
v  Steek hier verschillende (kerst)vormpjes uit en leg die bovenop de taartjes
v  Bestrijk ze met het restje van het eimengsel
v  Bak de tartelettes 25-30 minuten in de oven op 200 C, mooi en lekker !!!
Tip: Door asperges in de magnetron te koken, gaan er geen smaakstoffen verloren in het water!