Receptnaam: Appel-kaastaartjes
Benodigdheden:
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 mg (kleinste crescendo maatje) bakpoeder
75 gram zachte bruine suiker
100 gram ontpitte dadels, fijngehakt
500 gram zoete appels, zonder klokhuis in stukjes
50 gram walnoten, fijngehakt
dl zonnebloemolie
2 eieren
175 gram geraspte kaas (als je het kan vinden, red Leicester)
Bereidingswijze:
v      Maal de kaas in de kaasmolen
v      Hak de noten in de Quickchef
v      Snijd de appels in blokjes van 1 cm met het keukenmes
v      Ontpit de dadels met het mes en hak ze fijn op de snijplank
v      Doe de bloem, de bakpoeder, het zout, de suiker, de gehakte dadels,
de appels, de gehakte walnoten en de helft van de gemalen kaas in de mengkom
v      Doe de eieren en de olie in de quickshaker en schud ze los
v      Giet het bij het droge mengsel
v      Roer even met de menglepel tot je geen witte bloem meer hebt (indien
nodig kan je een ei meer nemen)
v      Verdeel de porties in de tartelette (deze hoeveelheid is voor 12 koekjes)
v      Strooi de overige kaas bovenop de koekjes
v      Bak ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200C
v      Laat de taartjes 15 minuten afkoelen alvorens te ontvormen en te serveren